Sodan Coatings ®

Sodan® TopCoat I toepasbaar op o.a. aluminium, kunststof, RVS etc.
Kunststof en aluminium kozijnen zijn in vergelijking met houten kozijnen onderhoudsarm, maar beslist niet onderhoudsvrij. Na verloop van tijd treedt vaak verkleuring op, vormt zich aanslag en ontstaan er lichte beschadigingen. Veel gebruikers kiezen ervoor om de oppervlakken met autowax te behandelen, dit is echter erg arbeidsintensief en voor korte duur. Met Sodan® TopCoat I maken wij uw kozijnen weer als nieuw en geven hier een glansgarantie op voor jaren.

Renovatie en oorspronkelijke kleuring van aluminium en kunststof
Met name bij aluminium en kunststof kozijnen die niet worden onderhouden in overeenstemming met de voorschriften ontstaan zichtbare tekenen van verkleuring en aantasting. Afhankelijk van het gebruikte materiaal, de kwaliteit en de mate van blootstelling aan weersinvloeden, kan al na circa twee jaar sprake zijn van zichtbare achteruitgang. Het oppervlak laat coaten levert een verbluffend resultaat op. Het aanbrengen van een speciale unieke coating is dan een prima alternatief. Het aanbrengen gebeurt op locatie, kan snel, en levert weinig hinder op voor de omgeving en de gebruikers van het pand. Het eindresultaat is op het blote oog niet van nieuw te onderscheiden.

Een duurzaam alternatief
Sodan® TopCoat I leidt in meerdere opzichten tot een duurzaam resultaat. De coating heeft een lange levensduur (5 tot 10 jaar) door een hoge slijt- en kleurvastheid en vocht- en weerbestendigheid, de coating is tevens graffiti bestendig. De coating is eenvoudig te reinigen (heeft zelfs “easy to clean”werking) en kan bij eventuele schade eenvoudig plaatselijk worden hersteld. Tijdens het aanbrengen ontstaat nauwelijks hinder en behandelde kozijnen zijn na ca. 45 min. stofdroog (na 7 dagen volledig uitgehard).

Veel mogelijkheden
De Sodan® TopCoat I kan zowel binnen als buiten worden toegepast. De coating is ook perfect toe te passen op andere harde ondergronden o.a. op RVS, chroom, Trespa etc.
Sodan® TopCoat I is uitermate geschikt om RVS dispensers te behandelen en deze behoeven nooit meer opgepoetst te worden met paraffine olie of ander onderhoudsmiddel. Een klam vochtige microvezeldoek is voldoende om de automaten schoon en mooi te houden.